Η περιοχή

Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, οι Μπενίτσες είναι ένα γραφικό χωριό περίπου 10 χμ. μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού της Κέρκυρας. Κατά το πέρασμα των χρόνων από ένα παραδοσιακό ψαροχώρι έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο με σωστές υποδομές διατηρώντας την αυθεντική ομορφιά του τοπίου της.

Εκτός από τα αναρίθμητα μονοπάτια για πεζοπορία, η παραλία της Μπενίτσας είναι πασίγνωστη για τη μεγάλη γκάμα θαλάσσιων σπορ που διαθέτει και για τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά της για τα οποία έχει βραβευτεί πολλάκις με τη μπλε σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον έχει μία αξιοθαύμαστη πολιτιστική κληρονομιά που αξίζει κάποιος να τη ζήσει από κοντά, όπως το παλάτι της Βασίλισσας Σίσσυ και του Βασιλιά Κάιζερ “Αχίλλειον”, τα αρχαία ρωμαϊκά λουτρά, το μουσείο θαλάσσης και το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής με την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι:
Καθημερινά πραγματοποιούνται κρουαζιέρες από το λιμάνι της Μπενίτσας προς τους Παξούς, τα Σύβοτα, την Πάργα και την Αλβανία.

Επίσης κύρια τουριστικά θέρετρα που αξίζει ο επισκέπτης και να δει στην Κέρκυρα είναι: το Μον Ρεπό (ένα διάσημο θέρετρο κοντά στην πόλη), η Παλαιοκαστρίτσα, το Σιδάρι, το Κανόνι, η Δασιά και πολλά άλλα.

 

 
   
 
         
Η ΠΕΡΙΟΧΗ        
         
 
 
         
 
   
 
   
  Μην χάσετε
 
       
 
   
 
 
Κατασκευή Ιστοσελίδας Web Future